Stijgende huizenprijzen zorgen voor lagere hypotheekrente

Bij verschillende banken is het mogelijk om de rente te laten aanpassen als de marktwaarde van de woning is gestegen, de maandlasten worden hierdoor lager. Door de stijging van de huizenprijzen van afgelopen jaren lopen de banken minder risico’s waardoor er een kans bestaat op een aanpassing van de rente. Alle banken beoordelen het risico op basis van de marktwaarde van de woning bij aankoop van de woning en bepalen zo het rentepercentage. Hoe meer risico ze lopen hoe hoger de rente is die ze aanbieden.

Maar wat doen de meeste banken als de marktwaarde is gestegen in de loop der jaren en de hoofdsom van de hypotheek gelijk of zelfs lager is geworden door bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek? Waarschijnlijk raden jullie het zelf al… ze doen helemaal niks! Gelukkig kunnen wij wel zorgen voor een aanpassing van de rente bij de meeste banken.

Als je een hypotheek af hebt gesloten na 2012 zonder NHG, adviseer ik je om contact op te nemen voor het maken van een afspraak met een adviseur om de mogelijkheden samen te bespreken. Uiteraard kan iedereen contact opnemen als je denkt hiervoor in aanmerking te komen. Wij zijn bereikbaar op 040-8488651.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *