Trouwen vanaf 1 januari 2018

Voorheen trouwde je standaard in gemeenschap van goederen tenzij er huwelijkse voorwaarden werden opgesteld. Als je trouwt na 1 januari 2018 en je maakt geen specifieke afspraken (huwelijkse voorwaarden) dan geldt vanaf nu de beperkte gemeenschap van goederen. Dit houdt in dat alleen de bezittingen en schulden die tijdens het huwelijk samen zijn opgebouwd gemeenschappelijk zijn. De bezittingen en schulden van vóór het huwelijk vallen niet in de gemeenschap en blijven privé.

Om (bij een echtscheiding) aan te kunnen tonen van wie welke bezittingen en schulden nu precies zijn, is het noodzakelijk om een goede administratie te hebben. Zonder bewijs van eigendom zullen persoonlijke bezittingen en schulden toch tot het gemeenschappelijke vermogen worden gerekend. Het is dus belangrijk tijdens het huwelijk een administratie bij te houden.

Getrouwd vóór 2018 en wel huwelijkse voorwaarden gemaakt: Indien er inmiddels veel is veranderd in jouw/jullie situatie of wanneer je de huwelijkse voorwaarden niet feitelijk uitvoert, is het alsnog verstandig contact op te nemen om na te gaan of de huwelijkse voorwaarden nog up-to-date zijn.

Getrouwd vóór 2018, huwelijkse voorwaarden gemaakt en een van de echtgenoten is ondernemer: Het is mogelijk dat jullie huwelijkse voorwaarden aangepast moeten worden. Als deze situatie bij jou van toepassing is kun je het beste contact met ons opnemen. Wij bekijken dan samen of er een aanpassing van de huwelijkse voorwaarden nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *