HypoNu vanaf nu AVG proef!

Iedereen heeft inmiddels wel iets gehoord over de AVG maar wat betekent het nu in de praktijk?

Laat ik eerst even beginnen met uitleggen wat de AVG is. De AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming en is in 2016 door het Europese Parlement aangenomen en gaat op 25 mei 2018 in. Deze wet vervangt de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens en zal erop toezien dat de persoonsgegevens correct verwerkt worden en met welk doel deze verwerkt worden en er geen onnodige gegevens bewaard blijven zodat de privacy gewaarborgd blijft.

Ieder bedrijf dat persoonlijke gegevens verzameld moet eerst toestemming vragen om de persoonlijke gegevens te mogen verwerken. Tevens moet duidelijk gemaakt worden met welk doel deze gegevens gebruikt worden, of deze gegevens met andere partijen gedeeld gaat worden en voor welke periode de gegevens bewaard blijven. Dit staat beschreven in de Privacy Statement en moet op een direct zichtbare plek vindbaar zijn zoals op de website. Een voorbeeld waarvoor wij de persoonlijke gegevens gebruiken is voor het versturen van een maandelijkse nieuwsbrief maar uiteraard ook voor het advies en beheer van een hypotheek of voor de schadeverzekeringen.

Iedere cliënt van ons kantoor dient daarom een AVG-formulier te ondertekenen waarin wij toestemming krijgen om de benodigde persoonsgegevens te verwerken in onze systemen en te gebruiken voor het adviseren en bemiddelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *